vineri, 4 noiembrie 2011

Ce este google AdSense?




Acesta este primul articol din seria de articole dedicate AdSense-ului. Este un articol introductiv in care voi prezenta pe scurt in ce consta Google AdSense, pentru cei care nu au auzit inca de acest program. Daca stii in ce consta Google AdSense, poti sari peste articolul asta.

Google AdSense este unul dintre cele mai bune programe online in care te poti inscrie pentru a face bani prin intermediul blogului sau al sitului tau. Probabil 90% dintre voi au auzit deja despre Google AdSense. Pentru cei care inca n-ati auzit de el, voi face in randurile urmatoare o scurta prezentare a acestui program.

Google AdSense este un program de publicitate online care apartine gigantului Google. Ideea de baza este simpla: iti faci un cont pe AdSense, daca site-ul tau va fi acceptat, iti vei putea crea si personaliza niste reclame (ad-uri) pe care le vei include in paginile sitului folosind codul JavaScript pe care ti-l genereaza AdSense pentru fiecare ad. Aceste ad-uri sunt de doua tipuri: text si imagine. Acestea vor face reclama la diverse situri care vor fi alese pe baza continutului paginii in care se afla ad-ul respectiv. Astfel, daca ai un site sau un blog de review-uri pentru camere foto, ad-urile AdSense vor fi majoritatea cu si despre aparate foto. Daca ai un blog despre calatorii, ad-urile vor fi probabil reclame ale diverselor firme de turism care ofera pachete de calatorii, etc. Ai prins ideea.
Insa, a face bani cu Google AdSense nu este un lucru foarte usor. Sa nu crezi ca e suficient sa iti faci un cont pe wordpress.com sau blogspot.com, scrii un articol despre un anumit topic, pui niste ad-uri si gata, vor incepe sa curga banii. Nu, nu-i chiar atat de usor. Exista mai multi factori care determina ce suma de bani vei realiza folosind AdSense, precum traficul (numarul de vizitatori ai sitului), topicul sitului, tipul si pozitionarea ad-urilor. Dar despre toate astea, in articolele viitoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu